Fantazija Torta od narance i cokolade

Razmazite se  i uzivajte u svakom zalogaju!




Sastojci

Podloga:
250 gr cokoladni keks ( izbor ukusa )
80 gr putera ( otopiti )
malo cokoladna mleka

Nadev 1:
 350 ml slatkog vrhnja ( slatka pavlaka )
150 gr mini manchmellows

250 gr crne cokolade
1 zlica vanilije extract
50 gr putera
50 ml vode

Fil 2: 
350 ml svezeg soka od narance
2 zutnjaka
2 jaja
150 gr secera
korica narance ( ne mora )
8 listica zelatine ( 40 gr zelatine u prahu )
300 ml slatko vrhnje


Priprema


Usitnjeni keks pomesati sa rastopljenim puterom pa dodati malo cokoladnog mleka smesi.

Smesu od keksa utisnuti u dno kalupa ca 24 cm ( stranice/prsten se skida ) i ostaviti u frizider dok pripremamo cokoladni krem.

Na slaboj temperaturi istopiti puter pa dodati cokoladu uz stalno mesanje dok se sve ne rastopi pa dodati manchsmallows, vodu i extrakt od vanilije pa dobro promesati dok se sve ne rastopi. Ukloniti sa vatre i prohladiti. A zatim umesati na kraju slag od slatkog vrhnja.

Cokoladnu kremu odma naneti preko podloge od cokoladnog keksa a sad ostaviti u frizider da se cokoladna krema stisne.

Kada je cokolada se krema stisla pripremati krem od narance tako sto ce mo  izmiksati jaja i secer dok se ne zapene pa dodati sok on narance i koricu pa kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne a kada se zgusne ukloniti sa vatre pa u jos vrelom filu rastopiti zelatinu ( koju smo prethodno potopili u hladnu vodu na 5 minuta a zatim ocedeli od vode ). Dobro promesati i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu kremu umesati slag od slatkoga vrhnja ( slatko vrhnje izmiksati u cvrstu kremu/slag ).

Kremu od narance naneti preko cokoladnog fila a zatim ostaviti u frizider da se krema od narance stisne.

Primjedbe

Popularni postovi