Badem torta
Raskošan ukus karasi ovu tortu.........
Sastojci
Kore I
6 jaja
150gr šećera
100gr pečenih,mlev. badema
2.štangle rendane tamne čokolade
Fil I
6 žumanaca
200gr šećera + 1 vanilin šećer,ekstrakt po ukusu
250gr putera
1.kašika oštrog brašna
3 dl mleka
150gr mlevenih pečenih badema
Kore II
6 belanaca
150gr šećera
100gr pečenih mlev. badema
Fil II
2,5dl slatke pavlake
150gr tamne čokolade
i još
50gr seckanih pečenih badema za posipanje
3 kašike marmelade od kajsija za premaz
PRIPREM
Kore I
1.
Penasto umutite žumanca sa šećerom,da masa pobeli,pa dodajte rendanu čokoladu,bademe i pažljivo umešajte sneg od belanaca.
2.
Pecite u velikom plehu na peki papiru,na 200 C.
Koru secite uzduž na tri dela.
Fil I
1.
Žumanca umutite sa šećerom,vanilinom i ekstraktom vanile, dodajte brašno i zakuvajte u mleku uz neprestano mešanje,da se fino zgusne i ostane vidljiv trag po dnu šerpe.
2.
U ohladjen krem umutite omekšali puter,pa dodajte bademe.
Kore II
1.
U sneg od belanaca dodajte kašiku po kašiku šećera,nekoliko kapi limunovog soka,te bademe,pa sušite na 170 C oko 45 min. Pecite u velikom plehu.
Ohladjenu koru isecite na tri dela.
Fil II
1.
Zagrejte pavlaku do ključanja,pa otopite čokoladu i ostavite da se ohladi a potom kratko stavite u frižider da se malo stegne.
2.
Filujte ovako:
- tamna kora,pekmez
-vanil-badem krem
- bela kora
-čokoladni krem
dok ne utrošite svih 6 kora i kremove.
Odozgo premažite umućenom pavlakom ili šlagom i pospite seckanim bademima
Sastojci
Kore I
6 jaja
150gr šećera
100gr pečenih,mlev. badema
2.štangle rendane tamne čokolade
Fil I
6 žumanaca
200gr šećera + 1 vanilin šećer,ekstrakt po ukusu
250gr putera
1.kašika oštrog brašna
3 dl mleka
150gr mlevenih pečenih badema
Kore II
6 belanaca
150gr šećera
100gr pečenih mlev. badema
Fil II
2,5dl slatke pavlake
150gr tamne čokolade
i još
50gr seckanih pečenih badema za posipanje
3 kašike marmelade od kajsija za premaz
PRIPREM
Kore I
1.
Penasto umutite žumanca sa šećerom,da masa pobeli,pa dodajte rendanu čokoladu,bademe i pažljivo umešajte sneg od belanaca.
2.
Pecite u velikom plehu na peki papiru,na 200 C.
Koru secite uzduž na tri dela.
Fil I
1.
Žumanca umutite sa šećerom,vanilinom i ekstraktom vanile, dodajte brašno i zakuvajte u mleku uz neprestano mešanje,da se fino zgusne i ostane vidljiv trag po dnu šerpe.
2.
U ohladjen krem umutite omekšali puter,pa dodajte bademe.
Kore II
1.
U sneg od belanaca dodajte kašiku po kašiku šećera,nekoliko kapi limunovog soka,te bademe,pa sušite na 170 C oko 45 min. Pecite u velikom plehu.
Ohladjenu koru isecite na tri dela.
Fil II
1.
Zagrejte pavlaku do ključanja,pa otopite čokoladu i ostavite da se ohladi a potom kratko stavite u frižider da se malo stegne.
2.
Filujte ovako:
- tamna kora,pekmez
-vanil-badem krem
- bela kora
-čokoladni krem
dok ne utrošite svih 6 kora i kremove.
Odozgo premažite umućenom pavlakom ili šlagom i pospite seckanim bademima
Primjedbe
Objavi komentar