Tofita torta

Vrhunskog je okusa…, a ima samo jednu manu – tofita torta se smaže u trenu!

Sastojci:

100 g šećera,
3 jaja,
prstohvat soli,
vrećica vanilin šećera,
75 g brašna,
puding od karamele,
žličica praška za pecivo,
200 g crne čokolade,
200 g lješnika,
800 g slatkog vrhnja,
žličica putera,
nekoliko “tofifi” bombona za ukrašavanje


Priprema:


Prvo umutite žumanjke. Zatim umutite čvrst snijeg od bjelanjaka sa četiri žlice hladne vode i prstohvatom soli, dodajte šećer pomiješan s vanilin šećerom i  dodati posebno umućene žumanjke.
Postupno umiješajte brašno, prašak za pecivo i puding u prahu.
Smjesu sipajte u kalup za tortu i pecite na 175 °C oko 25 minuta.


Na umjerenoj temperaturi zagrijte slatko vrhnje (ne smije prokljucati), dodajte 150 g čokolade i lješnake isječene na krupnije komade. Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi i stavite u frižider da odstoji par sati.

 Koru presjecite tako da gornji dio bude tanji, a donji deblji.


Donju koru nafilujte sa 2/3 krema, stavite gornju koru, premažite ostatak fila i ostavite u frižideru četiri sata.
Ostatak čokolade i maslac otopite na pari i kružno (promjera 10 cm) namažite površinu torte, okolo ukrasite toffifee bombonima, ohladite i servirajte.


Primjedbe

Popularni postovi