Torta Ruska kapa

Torta Ruska kapa svojim okusom i jednostavnošću oduševila je mnoge a sigurno će i Vas!





TIJESTO:

– 6 jaja
– sol (na vrh noža)
– 6 žlica šećera
– 8 žlica brašna
– 3 žlice kakao praha
– 2 žličice praška za pecivo
– 1 dl mlijeka
– 1 dl ulja

PRELJEV:

8 žlica sirupa od čokolade ili čokoladnog mlijeka

KREMA:

– 2 vrećice pudinga s okusom vrhnja ili vanilije
– 8 dl mlijeka
– 15 dag šećera
– 15 dag bijele čokolade za kuhanje
– 20 – 25 dag maslaca

GLAZURA:

– 10 dag tamne čokolade za kuhanje
– malo ulja
– kokos za ukrašavanje




Način pripreme:


Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.
Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
Peci na 180 C oko 30 minuta.
Ohladi i hladno prereži na pola.

KREMA
Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.


GLAZURAZavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.


Primjedbe

Popularni postovi