Afrička kraljica



SASTOJCI

2 margarina (500 gr)
650 g šećera u prahu
15 jaja
700 g čokolade za kuvanje
9 kašika brašna
700 g šlag krema od čokolade
1 l mlijeka



PRIPREMA

Umutiti 2 margarina sobne temperature  sa 650 g šećera u prahu.

Odvojiti bjelanca od žumanaca i posebno ih umutiti.

U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena bjelanca.

Sve to umutiti mikserom i od dobijene smjese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika.

Zatim u odvojenu smjesu dodati 9 kašika brašna.

U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smjese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 stepeni 10 do 15 minuta.

Postupak ponoviti jos 2 puta tako da dobijemo 3 kore.

Umutiti 700 g šlaga sa 1 litar mlijeka.

Kore filovati tako što na prvu koru namažemo doabijen fil, a preko fila šlag.

Zatim staviti drugu koru, pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru.

Potom cijelu tortu ukrasiti preostalim šlagom, ostaviti u frižider najbolje da prenoći, pa je isjeći na parčad i poslužiti.

Divna je, probajte!

Prijatno

Primjedbe

Popularni postovi