Bijela torta



Kora (mera za jednu koru):
6 belanaca
6 kašika šećera
150gr. pečenih mlevenih lešnika
50gr. mlevenog  keksa
*treba ispeći dve kore*


Fil:
800ml. mleka
12 žumanaca
12 kašika šećera
4 kašike gustina
1 puding od vanile
250 g bele čokolade
375gr.  maslaca
100gr. prah šećera




Priprema


Penasto umutiti belanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi.
Dodati keks i mlevene lešnike, promešati varjačom.

Sjediniti sastojke i peći u plehu od rerne 15-20 min.200C.

Ohladiti i vertikalno preseći na 2 dela.

Ispeći još jednu ovakvu koru.

Mleko i šećer staviti da provri, pa u to dodati gustin, puding i žumanca.

Kada mleko provri lagana umešati smesu od žumanaca i skuvati kao kad se kuva puding.

Umutiti maslac i prah šećer, dodati otopljenu belu čokoladu, pa sve sjediniti sa ohlađenim  filom.

Filovati kora-fil-kora, dok se ne potroše sastojci.

Celu tortu premazati preostalim filom i posuti seckanim lešnicima.


Primjedbe

Popularni postovi