Ledene kocke



Sastojci
kora
5 kom jaja
5 kasike secera
5 kasike brasna
2 kasike kakao

Sirup
300 g secera
250 g vode

Fill
1 l mleka
16 kasike brasna
16 kasike secera
3 kesice vanilinog secera
250 g margarina
1 flasica limunovog ekstrakta

Glazura
100 g cokolade
malo ulja
malo mleka

Priprema
1.
Umutiti patispanj od navedenih sastojaka, sipati u podmazan duguljasti pleh i peci oko deset minuta.

2.
Za sirup staviti secer i vodu da provri, malo ukuvati i preliti preko hladnog patispanja.

3.
Fil: Od litre mleka oduzeti malo i razbiti brasno, a ostatak staviti sa secerom da provri. Umesati brasno i skuvati krem, pa staviti 3 vanilice i ostaviti da se ohladi.

4.
Posebno umutiti margarin sa limunovim ekstraktom ili korom od limuna i sjediniti sa hladnim kremom.Dobro umutiti i premazati patispanj.

5.
Za glazuru otopiti cokoladu, malo mleka i malo ulja i premazati preko fila.

6.
Dobro ohladiti i seci na kocke.

Primjedbe

Popularni postovi