Magična torta





Sastojci  za biskvit:
 6 jaja,
 10 dag šećera,
 1 vanilin šećer burbon,
 20 dag brašna,
 1 prašak za pecivo,
 4 žlice nutelle

Za preljev:
 2 dl vode,
 5 žlica šećera

Za kremu:
 1/2 l biljnog slatkog vrhnja,
 7 žlica nutelle


Priprema:

Biskvit:
Odvojimo žumanjke i bjelanjke. Žumanjke istučemo pjenasto sa polovinom šećera i vanilin šećera.
U drugoj posudi istučemo čvrsti snijeg od bjelanjaka, u koji, kad je već dobro istučen, dodamo ostatak šećera i dobro izmiješamo zajedno.
U žumanjke dodamo Nutellu, zatim jednu trećinu snijega, a zatim postepeno dodajemo brašno izmješano sa praškom za pecivo.
Na kraju polako dodajemo preostali snijeg i izmješamo lopaticom (za ovaj korak nikako ne koristiti mikser!) da ostane prozračno.
Izlijemo u duboki kalup, obložen papirom za pčenje i pečemo oko pola sata na 180 °C.

Preljev:
Zagrijemo vodu i šećer, prokuhamo i ohladimo.

Krema:
Dobro istučemo vrhnje u šlag i dodamo nutellu.

Slaganje:
Kada se biskvit ohladi prerežemo ga na tri dijela.
Hladnim šećernim preljevom navlažimo koru i naizmjenično filamo pripremljenom kremom. Premažemo je iz vana istom kremom, ili ukrasimo po želji.
Prije posluživanja najbolje je tortu ostaviti da odtoji u frižideru preko noći.

Primjedbe

Popularni postovi