MIKADO TORTA





Sastojci za biskvit

8 jaja
8 kašika šećera
16 kašika mlevenih oraha
2 ravne kašike brašna
1 kašika kakao praha

Ssatojci za fill

10 kašika jake kuvane kafe
4 žumanca
4 kašike šećera
2 vanilin šećera
2 kašike brašna
50 g čokolade
250 g putera



Priprema

Umutite belanca u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešajte brašno, orahe i prosejani kakao.
Ispecite koru u velikom plehu od rerne koji je prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta.
Kad se kora ispeče, sačekajte da se malo prohladi i zatim isecite koru na 3 trake.

Skuvajte jaku crnu kafu i ohladite. U posudu sa debljim dnom stavite 4 žumanca, 4 kašike šećera, vanilin šećer, 2 kašike brašna i sipajte po malo ohlađene kafe da se svi sastojci fino razmute.
Skuvajte krem uz neprestano mešanje da se ne naprave grudvice. Krem vrlo brzo bude gotov, ako se previše zgusne dodajte još malo kuvane kafe.
Pomerite sa ringle i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice, a kad se malo prohladi umešajte i puter.

Tortu nafilujte pripremljenim kremom i premažite kremom sa svih strana u tankom sloju. Kore možete poprskati sa malo šećernog sirupa ako želite da budu sočnije.
Na kraju dekorišite šamom od umućenih belanaca i šećera ili ulupanom slatkom pavlakom.

Primjedbe

Popularni postovi