NAPOLITANKA TORTA




Za koru
4 belanceta
4 kasike secera
5 kasike mlevenih lesnika
1 kasika brasna


Za fil
4 zumanceta
2 pudinga od vanile
700 ml. mleka
250 gr. secera u prah
250 gr. margarina
150 gr. cokoladnih napolitanki (sa cokoladnim filom)
100 gr. cokolade za kuvanje



Priprema

Belanca umutiti u cvrst sneg, pa postepeno dodati secer i mutiti kako bi se otopio.Zatim dodati mlevene lesnike i brasno, te lagano promesati.

Okrugao kalup(precnik 25 cm.)obloziti papirom za pecenje, sipati smesu i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kora ne porumeni.

U manju seprpu sipati 500 ml. mleka, dodati pola secera u prah i ostaviti za prokljuca.

Posebno umutiti preostalo mleko, zumanca i puding od vanile.Sipati u kljucalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.

Posebno umutiti margarin i preostali secer u prahu, sjediniti sa ohladenim pudingom i umutiti mikserom.

Pripremljen fil podeliti na dva dela.U prvi deo dodati samlevene napolitanke a u drugi deo otopljenu cokoladu.

Koru premazati filom od cokoladnih napolitanki.Zatim naneti fil od cokolade i poravnati.

Za dekoraciju prepustite se svojoj masti.

Primjedbe

Popularni postovi