Poparena torta




Za biskvit  je potrebno
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kesica vanila šećera



Za fill
500 ml mlijeka
250 gr šećera
150 gr margarina
150 gr mljevenih oraha
60 gr čokolade za kuvanje



Priprema


Umutiti patišpanj od 4 jaja, 4 kašika šećera i 4 kašika brašna i 1 kesicom vanilin šećera. Sipati u pleh dimenzija 30x20cm i peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 15-20 minuta.

Prokuvati 500ml mlijeka sa 250g šećera i dodati 150g margarina, 150g mljevenih oraha i 60g čokolade za kuvanje.

Skloniti sa vatre i mješati varjačom dok se margarin i čokolada ne rastope. Dok je još vruće izmrviti patišpanj i izmješati sa vrućim filom.

Izliti u šerpu ili vanglicu u kojoj je predhodno stavljen celofan. Kada se stegne okrenuti i nafilovati sa šlagom, pripremljenim uobičajeno.

Primjedbe

Popularni postovi