ĐAVOLJA TORTA



Sastojci

425 grama brašna
425 grama šećera
340 grama maslaca
4 jaja
65 grama kakao praha
750 grama tamne čokolade
5 grama praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
750 ml pavlake za kuvanje



Način pripreme

Maslac ostaviti van friždera da omekša.
Iseći maslac na kocke i umutiti mikserom da bude kremast.
U tako izmućen maslac dodati vanilu i šećer pa još malo izmutiti.
Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.

Kako prah zamutiti sa toplom vodom da bude gusto. Dobro umutiti da nema grudvica i da krem bude gladak.
Ostaviti da se ohladi pa dodati maslacu i dobro sjediniti.

Dodati prstohvat soli, brašno i prašak za pecivo pa zamesiti smesu i podeliti je na 3 dela.
Peći kore u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kore ostaviti da se ohlade.

Fil

Skuvati slatku pavlaku pa neprestano mešajući dodati čokoladu dok se ne dobije fina glatka krema.
Ostaviti da se skroz ohladi povremeno mešajući.
Staviti u frižider da se dobro stegne.

Svaku koru filovati debelim slojem fila i na kraju celu tortu premazati preostalim filom.
Staviti u frižider i služiti ohlađenu.

Primjedbe

Popularni postovi