BEČKE KOCKE



Sastojci za biskvit
150g čokolade za kuhanje ili
3 žlice kakaa
4 jaja
100 g šećera
200 g maslaca ili margarina
1/2 praška za pecivo
2 velike žlice oštrog brašna
150 g mljevenih prženih lješnjaka

Za preljev
400 g čokolade za kuhanje
500 ml slatkog vrhnja


Priprema


Od bjelanjaka napraviti snjeg.
U posebnoj posudi mješati žumanjke i šećer, zatim dodati maslac sobne temperature ili ga u mikrovalnoj malo zagrijte da bude kremast.

Otopite čokoladu i dodajte u smjesu, ja uvijek dam kakao,  zatim brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo. Sve dobro izmješajte pa dodajte snjeg od bjelanjaka i lagano izmješajte sve sastojke.

Peči u prethodno zagrijanoj pećnici 180 stupnjeva oko 20 minuta.


Dok se peče kolač napravimo preljev. Izlomiti čokoladu u vrhnje i lagano zagrijavamo dok se sva čokolada ne otopi.
Ostaviti da se malo prohladi prije nego preljev ljevate po biskvitu.


Pečeni kolač preliti sa 1 dl vode i tako vruč preliti preljevom od vrhnja i čokolade. Kalup malo protrest, lagano da mjehurići nestanu i ostaviti da se potpuno ohladi, najbolje preko noći.


Primjedbe

Popularni postovi