Brzi kolač sa kakaom i jogurtom




Za biskvit:
– 3 jogurta (taman da imamo i mjericu),
– 3 čaše od jogurta šećera,
-3 čaše od jogurta brašna,
– 1 kašičica sode bikarbone,
– 1 čaše od jogurta ulja,
– 3 kašike kakaa

Za preljev:
– 10 kašika šećera,
– 17 kašika mlijeka,
– 1/2 (125 g) margarina,
– 3 kašike kakaa

Priprema:


Biskvit:
Od navedenih sastojaka napraviti smjesu. Treba je dobro umuti dok ne postane glatka, jednolična.
Prebaciti u četvrtasti kalup i peći otprilike pola sata na 200°C. Naravno, treba provjeriti čačkalicom i gotovo je kada se čačkalica zabode i ostane suha. Ostavimo tijesto da miruje nekih 5 minuta, a za to vrijeme pripremamo preljeva.

Preljev:

Svi sastojci se prokuhaju dok ne postanu ujednačena masa koju zatim prelijemo preko kolača.

Prije toga treba kolač izrezati na kocke i sipati preljev preko rezova, da se dobro natope, a zatim i preko cijelog kolača.

Ostavimo da kolač dobro upije sirup nekih pola sata.

Primjedbe

Popularni postovi