Čokoladnaa tort

Ovo je jedna neobicna torta, kod koje i smjesa za koru i smjesa za fill su potpuno isti samo sto pola smjese ide na hladjenje a pola u pecnincu 


Sastojci

9 belanaca
9 kasika secera
9 zumanaca
150 g. mlevenog plazma keksa
400 g. cokolade za kuvanje
375 g. maslaca ili margarina
375 g. secera u prahu
4 slaga (160 g. )


Priprema

Umutiti belanca sa 9 kasika secera u cvrst sneg. Dodati i zumaca pa izmesati. Cokoladu otopiti pa polako, uz stalno mesanje mikserom, dodati u umucena jaja, na kraju dodati i keks.

Maslac penasto umutiti sa secerom u prahu pa sjediniti sa prethodnim kremom

Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ce biti fil(staviti na hladjenje) a od drugog ispecite 2 tanke kore, na 200 stepeni oko desetak minuta.
Za jednu koru imacete 6 prepunih kasika smese

Umutiti slag i filovati – kora – fil – slag – kora – fil – slag

Primjedbe

Popularni postovi