Čokoladni san



Torta je savršena, samo uživajte u ukusu finog čokoladnog krema.

Kora I
5 bjelanjaka
7 kašika šećera
2 kašike oštrog brašna
100 grama tamne čokolade za kuhanje


Kora II
5 bjelanjaka
7 kašika šećera
2 kašike oštrog brašna
100 grama bijele čokolade


Fil
1 litar mlijeka
10 kašika gustina
250 grama šećera
15 žumanjaka
250 grama margarina
125 grama maslaca
200 grama tamne čokolade za kuhanje
100 grama bjele čokolade



P R I P R E M A


Kora

Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka i šećera te dodati brašno i otopljenu čokoladu.

Izručiti u kalup obložen aluminijskom folijom (ili na papir za pečenje, kako je ko navikao). Peči na 180°C oko 30 minuta.
Napraviti 2 kore sa tamnom čokoladom i 1 koru sa bjelom čokoladom.

Fil

Skuhati gustin u mlijeku sa 200 grama šećera i ostaviti da se ohladi.
Na pari kuhati žumanjke sa 50 grama šećera i ostaviti i to da se ohladi
Pjenasto umutiti maslac i margarin, umješati u to kremu od žumanjaka de dodati i kremu od gustina.

Odvojiti 1/3 kreme i u nju umješati otopljenu bjelu čokoladu a u preostale 2/3 kreme umješati otopljenu tamnu čokoladu.
Odvojiti malo kreme i jedne i druge za ukrašavanje torte.

Slagati :

Tamna kora, tamni fil, bjela kora, bjeli fil, tamna kora, tamni fil.

Premazati čitavu tortu sa tamnim filom.

Na obod torte nanijeti kokos brašno i pomoču šprice ukrasiti tortu sa preostalom kremom.

Istopiti 50 grama tamne čokolade i 50 grama bjele čokolade, odvojeno i naizmjenice prskati tortu odozgo, kasnije samo pomoču čačkalice pomutiti malo boje i to je to..
Dobro rashladite

Primjedbe

Popularni postovi