Crni kolač
Kolać od nićega. Ukusan, sočan, izdašan. |
Sastojci
Za biskvit
3 čase kiselog mleka
3 čase sećera
1 časa ulja
3 čase brašna
4 kašike kakaa
1 kašičica sode bikarbone
Za preliv
1 kašika ulja
4 kašike mleka
1 kesica kapućina( moze i bez)
70 gr margarina
3 štangle čokolade(50 gr)
3 kesice vanilin šećera ( ako stavljate kapucino, samo 1)
Priprema
Sve sastojke za kolač umutiti mikserom. Staviti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 200 stepeni.
Provjeriti čačkalicom jeli pečeno, ako je čista , to je to. Ne treba više od 20 minuta do pola sata.
Ohladjen kolać izbockati čačkalicom i preliti vrućim prelivom.
Preliv se pravi tako što se svi sastojci stave u šerpicu i mješa se dok ne provri. Kad provri, prelije se po kolaću.
Primjedbe
Objavi komentar