Munchmallow



Za biskvit:
6 žumanjaka
12 kašika (ravnih) šećera
2 dl hladnog mlijeka
1 dl ulja
6 kašika (punih) brašna (120 g)
3 kašike kakaa
1/2 praška za pecivo

Za šaum:
6 bjelanjaka
12 kašika šećera
4 kašika vode
10 kašika šećera

Za čokoladnu glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
3 kašike vode
4 kašike ulja

Priprema:

Umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje, kakao, prašak za pecivo i brašno.

Izliti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na 200 °C 15-20 minuta.

Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka.

Ušpinovati 10 kašika šećera (vrhom punih) sa 4 kašika vode.

Istučenim bjelanjcima dodamo 12 kašika šećera i dobro umutimo.

Ušpinovani šećer lagano sipamo u snijeg i mutimo neprestano. Masa će povećati volumen pa je dobro da to radimo u velikoj zdjeli

Biskvit izvadimo iz rerne i smanjimo temperaturu na 130 °C.

Dobijeni šaum ravnomjerno namažemo po biskvitu i vratimo u rernu još 10 minuta.

Kolač izvadimo iz rerne i prelijemo čokoladnom glazurom.

Odmah ga i režemo na kocke.

Primjedbe

Popularni postovi