BANANA - SPLIT TORTA

....toplom vam preporučujem ovu tortu, lagana je i jako ukusna…....


Sastojci za tortu:

  • 250 ml mleka,
  • 2 jajeta,
  • 250 g maslaca,
  • kesica vanilin šećera,
  • 150 g šećera,
  • 200 kupovnih kora za tortu,
  • 4 kašike džema od kajsija,
  • 6–7 banana,
  • 2 kašike limunovog soka,
  • 6 kašika ruma ili soka od pomorandže,
  • 100 g čokoladnih mrvica,
  • 120 ml slatke pavlake,
  • 5 kašika rastopljene čokolade.

 Priprema

Mleko, jaja, 30 grama omekšalog maslaca, vanilin šećer i šećer umutite na pari da dobijete gušći krem.

Sklonite s vatre i ohladite u frižideru.

Koru za tortu obrežite prema kalupu i odsečeni deo isecite na kocke.

Koru premažite džemom, pa odozgo rasoredite kolutove banana debljine 2 cm, da stoje uspravno.

U rashlađen krem umešajte rum ili sok od pomoranže i dobro umućen maslac.

Dodajte isečene kocke i čokoladne mrvice.

Polovinu krema rasporedite između kolutova banana, a ostatak preko torte.

Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, pa je premažite umućenom slatkom pavlakom.

Na kraju nanesite rastopljenu čokoladu.

Primjedbe

Popularni postovi