Čokoladna rapsodija




SASTOJCI


BISKVIT:
6 jaja
malo soli
6 žlica smeđeg šećera
3 žlice brašna
3 pune žlice kakaa

KREMA:
400 gr čokolade za kuhanje
100 gr maslaca
400 ml slatkog vrhnja
50 ml ruma

ZA PRSKANJE BISKVITA:
100 ml mlijeka
malo ruma


PRIPREMA

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i zajedno izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke izradite sa smeđim šećerom dok ne postane svilenkasto.
4. Brašno pomiješajte sa kakaom i dodajte u žumanjke.
5. Dodajte izrađene bjelanjke i lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom.
6. U kalup veličine 26cm postavite na dno masni papir koji pričvrstite sa obručem, te ulijte pripremljenu smjesu.
7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
8. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, te ga izvadite iz kalupa.
9. Biskvit prerežite da dobijete dva jednaka dijela.


ČOKO-RUM KREMA
1. Izlomite čokoladu, maslac izrežite na trakice, dodajte rum i sve zajedno istopite na pari.
2. Sklonite sa vatre.
2. Posebno slatko vrhnje stavite na laganu vatru do vrenja.
3. Slatko vrhnje prelijte preko čokolade i sve zajedno sjedinite laganim miješanjem.
4. Ostavite na sobnoj temperaturi da se lagano stegne, povremeno promiješajte.

ZA KRAJ
- Biskvit stavite na tacnu i premažite (poprskajte) sa toplim mlijekom i malo ruma.

- Stavite obruč oko biskvita i prelijte sa pola pripremljene kreme.

- Drugi dio biskvita postavite na kremu.

- Ostatak kreme prelijte preko biskvita.

- Stavite u frižider da prenoći.




Primjedbe

Popularni postovi