Čokoladna torta






Potrebna

200 gr keksa ( bilo kog sa folom od čokolade )
100 gr putera
800 gr krem sira po izboru 
150 gr kisele pavlake
300 gr mlečne čokolade
250 gr kristal šećera
3  jajeta
70 – 80 gr kakaa
2 ravne supene kašike brašna
malo vanilin šećera
200 gr čokolade za kuvanje ( za glazuru, po želji )
200 gr šlaga ( za glazuru, po želji )
kisela voda ili mleko ( ukoliko se odlučite za filovanje šlagom )


Priprema


Prvo pripremiti koru za tortu tako što izmrvite keks, a puter rastopite na tihoj vatri. 
Potom izmešajte izmrvljen keks i rastopljen puter, pa dobijenom smesom obložite posudu.
Kora bi trebalo da bude oko santimetar debljine. 

Sve u zavisnosti od toga za koju priliku pripremate ovu tortu sa sirom. Potom, ovako pripremljenu koru stavite u zamrzivač da se stegne, pa počnite sa pripremom fila.

Umutite mikserom pevo sir i pavlaku, pa dodajte šećer. Sve zajedno mutite dok se šećer potpuno ne rastopi. 
Kada se šećer potpuno rastopi dodajte jedno po jedno jaje, uz neprekidno mućenje.
Sada dodajte vanilin šećer i kakao, a na kraju brašno i sve dobro sjedinite.


Izrendajte čokoladu na krupno rende, pa dodajte smesi, s tim što je sada potrebno da umutite ručno.


Ovako pripremljen fil prespite u posudu u kojoj ste pripremili koru, pa ubacite u dobro zagrejanu rernu. Rernu odmah smanjite na oko 200 stepeni i pecite.


 Kada je fantastična torta od sira i čokolade pečena, ostavite je da se ohladi, pa tek onda pravite preliv.




Primjedbe

Popularni postovi