CRNA TORTA - ukusan i raskošan spoj čokolade i slatkog vrhnja



S A S T O J C I
• 9 jaja
• 200 grama šećera u prahu
• 300 grama maslaca
• 150 grama mljevenih oraha
• 4 žlice kakaa
• 200 grama tamne čokolade
• 200 ml slatkog vrhnja



P R I P R E M A


- Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
- Žumanjke i šećer pjenasto izmješati, pa dodati također pjenasto izrađeni maslac te ujednačiti smjesu.

- Zatim u smjesu dodati mljevene orahe i kakao. Izmiješati.
- U vodenoj kupelji na štednjaku otopiti čokoladu i ubaciti u smjesu.
- Dobro izmiješati.

- Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodati ga u smjesu. Ručno sjediniti da ostanu mjehurići.
- Namastiti i mrvicama posuti kalup za torte promjera 26 cm.
- Smjesu podjeliti na dva jednaka dijela.
- Jednu polovicu staviti u kalup za tortu, i peći u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 185°C 40 minuta.

- Dok se biskvit peče, drugi dio spremiti u hladnjak.
- Kad je prvi dio pečen, ohladiti ga i prebaciti na stalak za torte.
- Staviti prsten oko biskvita i zatvoriti, te premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka.
- Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag i ukrasiti tortu.

- Dobro ohladiti prije posluživanja.


Primjedbe

Popularni postovi