Fina nepecena torta



Sastojci

300g piskota
1,2l mlijeka
44g gustina
4 zumanceta
2 vanilin secera
120g secera
100g cokolade za kuhanje
200g margarina za kreme
100g mljevenog keksa (plazma ili petit)
1 kesica nes kafe ili obicne
1 puding od vanilije


Priprema
1.
U serpu sipamo 6dc mlijeka,dodamo vanilin secere i stavimo da prokuha.

2.
Posebno umutimo  od 4dc mlijeka  sa zumancima i gustinom,pudingom od vanile i secerom,u finu smjesu da nema grudvica(ja to mikserom)

3.
Sipati u kljucalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestalno mjesanje dok se ne zgusne.

4.
Prekrijemo prozirnom folijom i sacekamo da se fil ohladi.Umutimo margarin dobro mikserom.

5.
Sad fino polako dodajemo kasiku po kasiku fila..pa do kraja.

6.
Fil djelimo na tri jednaka djela.....ovdje se mozete prepustiti zelji i masti...ja sam odabrala ovako:U jednu sam dodala mleveni keks.


7.
U  drugu otopljenu cokoladu za kuhanje sa par kapi arome ruma.A u trecu ostaje zut-od vanile,samo sam još dodala  kap dvije,burbon vanilije.

8.
Slaganje:2dc mlijeka razmutiti  sa nes kafom ili obicnom i piskote umakati u nji..Uzeti okrugli kalup promjera 26cm obloziti piskotama unutra i okolo...malo odrezati ove sto staju okolo.

9.
Redamo preko piskota fil od mljevenog keksa,a zatim zuti i na kraju fil od cokolade i ruma.Tortu staviti u frizider na nekoliko sati da dođe sebi: lol:

10.
Izvaditi i ukrasiti po zelji.

Primjedbe

Popularni postovi