Jednostavna torta





SASTOJCI:
6 jaja
10 žlica šećera
1 limun šećer
5 žlica vode
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo

KREMA:
3 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
1 rum šećer
1 l mlijeka
250 g margarina

ZA GLAZURU:
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja (ili 1 žlica masti)



P R I P R E M A:

 Jaja i šećer pjenasto izmutite, dodajte vodu i na kraju brašno sa pecilnim praškom.
Sve lagano izmiješajte i pecite u namašćenom limu u zagrijanoj pećnici, na 180 ‘C.
Čačkalicom provjerite da li je pečeno, ako je suha, to je to.

 Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, pa ga izrežite na kockice, otprilike 2×2 cm. Izrezani biskvit stavite u veću i duboku posudu.

 Puding skuhajte po uputi na vrećici, pa u toplo dodajte margarin i miješajte dok se margarin ne otopi.

Toplu kremu lagano sipajte u posudu sa biskvitnim kockicama i lagano miješajte da se sve lijepo sjedini.

 Uski rebrasti kalup obložite sa folijom, izlijte dobivenu smjesu i spremite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne

Ohlađeni kolač pažljivo preokrenite na tacnu, maknite foliju i prelijte čokoladnom glazurom.

Primjedbe

Popularni postovi