Krem torta

                                           NE ZNA SE STA JE BOLJE SASTOJCI, IZGLED ILI UKUS!!



SASTOJCI

Kora:
10 bjelanjaca
200 g secera
soka od limuna (po zelji)
3 kasike marmelade od marelice (domace ako imate)
100 g krupno mljevenih przenih ljesnjaka

Fil:
10 zumanjaka
200 g secera
4 pudinga od vanilije
7 kasika secera
1 l mlijeka
150 g kokosovog brasna
150 g cokolade za kuhanje
250 g maslaca

Dekoracija
vrhnje za slag, bademi u listicima



PRIPREMA

Miskerom umutiti bjelanjca, dodati secer i limuna koliko volite, te umijesati marmeladu od marelice, umijesati przene ljesnjake, krupno mljeven. Staviti peci na masni papir, peci na 200 stupnjeva nekih 20-tak minuta.

Umutiti zumanjca i secer i staviti na paru te zakuhati kremu. Ja ne stavljam na paru, moze i direktno na ringlu al na blagu temperaturu. Mijesati dok se masa ne zgune i staviti hladiti.

Staviti 7 dcl mlijeka da se kuha, a za to vrijeme izmutiti puding, secer i ostatak mlijeka. Ukuhati kad mlijeko provrije. Izmijesati dok se ne zgusne.

Staviti oba fila hladiti.
Kad se ohladi u fil od pudinga umijesati jedan cijeli maslac. Te umijesati i kuhani fil od jaja. Podijeliti fil na dva dijela. U jedan dodati kokos i otopljenu cokoladu. Drugi ostaviti kakav je.

Rezati koru na tri jednaka dijela. Na prvu koru nanijeti fil bez kokosovog brasna i cokolade, pa izrendati cokoladu direktno na fil, prekriti drugom korom i premazati i premazati filom od kokosa. Prekriti trecom korom i cijeli kolac premazati ostatkom kreme.

Umutiti slag i premazati preko kolaca, po zelji se moze posuti poprzenim listicima badema


Primjedbe

Popularni postovi