LEDENA DELICIJA



Sastojci:

Za biskvit:
6 jaja 
180 g šećera 
180 g Pšeničnog oštrog brašna   
limunova korica

Za kremu:
250 g maslaca 
250 g šećera u prahu 
6 žumanaca 
100 g čokolade 
6 bjelanaca 
6 kašika šećera u prahu

Za ukrašavanje:
400 ml slatkog vrhnja



Priprema:


Smjesu za biskvit razdijelite u dva dijela.
Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za torte, a od drugog dijela ispecite u tepsiji pravougaoni oblik, kako biste mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obim oblika za tortu.

Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom.

Priprema kreme: maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte.
Zatim postupno miješajući dodajte žumanca i omekšanu čokoladu.
Bjelanjke i šećer umutite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu.
Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u frišider neka očvrsne.

Izvor: www.coolinarika.com


Primjedbe

Popularni postovi