Čoko - Sir torta




                                                 






Podloga
125 g keksa s maslacem npr. petit
80 g maslaca





kreme
500 g sira posnog ili običnog bez grudica
250 g biljnog šlaga
1 vanilin šećer
100 g šećera
100 g tamne čokolade ili za kuhanje
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade



za ukrašavanje
50 g tamne čokolade ili za kuhanje
50 g bijele čokolade

                                                                                  krema original
                                                                                  300 g mliječnog vrhnja za šlag
                                                                                  10 g mljevene želatine ili 6 listova želatine




PRIPREMA

Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa zdrobite valjkom za tijesto. Maslac rastopite pa pomiješajte s keksima. Na papiru za pečenje obilježite olovkom veličinu gornjeg ruba pravokutnog kalupa veličine 26x11 cm. Okrenite papir na drugu stranu pa od smrvljenog keksa s maslacem napravite podlogu manju od nacrtanog ruba. Utisnite smjesu. Lakše se radi dok se masa počne stezati. Pomozite si špatulom za ravni rub. Masa će se lijepo stisnuti u frižideru nakon 20-30 minuta


Kalup navlažite vodim pa stavite prijanjajuću prozirnu foliju.

Napravite šlag mikserom. Pomiješajte sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte šlag pa sjedinite miksanjem.


Rastopite tamnu čokoladu koju umiksajte u 1/3 sir-šlag smjese. Rasporedite na dno kalupa i poravnajte.


Rastopite mliječnu čokoladu pa umiksajte u drugu 1/3 sir-šlag smjese. Stavite na tamnu kremu i poravnajte.


Sada rastopite bijelu čokoladu dodajte u zadnju 1/3 sir-šlaga, izmiksajte i nanesite na mliječnu kremu.

Izvadite podlogu iz frižidera, ukoliko je prevelika vilicom maknite višak keksa. Stavite podlogu na bijelu kremu, lagano pritisnite, pokrijte folijom i stavite u frižider barem 2-3 sata.




Okrenite tortu na tanjur za serviranje




Rastopite tamnu čokoladu i ukrasite tortu šarajući žličicom. Isto napravite i s bijelom čokoladom.









 Ukoliko je čokolada pretvrda, stavite malo maslaca kako bi dobili tekuću smjesu koja možete prelijevati po torti. Možete si pomoći i špricom za šlag s tankim nastavkom.


Primjedbe

Popularni postovi