Čokoladna fantazija

Cokoladna fantazija




sastojci
- 14 jaja
- 9 kasika secera
- 6 kasika mlevenih oraha ( stavila sam mleveni lesnik)
- 3 kasike kakaoa
- 4,5 kasike brasna
- 3 praska za pecivo
- 4 vanilin secera
- 150 gr secera u prahu + 1 kasika
- 250 gr margarina
- 200 gr cokolade
- 1 pavlaka
- 1 slag-krem od cokolade


Priprema


1. Umutiti 3 belanca sa 3 kasike secera i 1 vanilin secerom, dodati 3 zumanca, 2 kasike mlevenih oraha, kasiku kakaoa ni na kraju 1,5 kasiku brasna pomesanu sa praskom za pecivo. Koriu ispeci na 200* Celzijusovih. Na isti nacin ispeci jos dve kore.

2. U odgovarajucoj posudi umutiti margarin sa secerom u prahu i dodati 5 zumanaca pa dobro umutiti.

3. Zatim dodati 200 gr istopljene cokolade i promesati.

4. Posebno umutiti 5 belanaca sa vanilin secerom i kasikom secera u prahu, sjediniti sa umucenom smesom i lagano promesati varjacom.

5. Slag -krem od cokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice. Napraviti glazuru: istopiti cokoladu i pomesati sa pavlakom.

6. Tortu filovati sledecim redosledom: kora -fil -kora -fil - kora -fil - slagkrem - glazura.

Primjedbe

Popularni postovi