Čokoladna torta s bananama

Čokoladna torta s bananama je desertni kolač bogat kremom




Pripremite za biskvit:

10 dag maslaca + za kalup
15 dag čokolade za kuhanje (najmanje 55 posto kakaa)
6 jaja
2 vanilin šećera
12 dag šećera
15 dag brašna i za kalup malo soli

Za kremu:
4 dl slatkog vrhnja
20 dag gorke čokolade (najmanje 60 posto kakaa)

Dodaci:
4 banane
malo limunovog soka
1 dl maraskina ili nekog drugog likera za natapanje
čokoladne strugotine za ukras


Priprema

Za kremu je najbolje dan ranije izmiješati na pari 2 dl vrhnja s natrganom čokoladom da bude gusta. Neka očvrsne u hladnjaku, stavite na najmanje dva sata. Za tijesto na pari miješajte maslac s natrganom čokoladom da se sve otopi. Miješajte obje vrste šećera sa žutanjcima da dobijete gustu svijetlu masu u koju umiješajte smjesu čokolade i maslaca.

Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka te primiješajte smjesi žutanjaka, pa nakraju dodajte brašno. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup. Pecite 35 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih strupnjeva. Ohlađenu tortu prerežite vodoravno dvaput i sva tri lista navlažite likerom.

Ogulite banane, narežite ih na štapiće, nakapajte limunovim sokom da ne potamne i poslažite u krugove na dva lista torte. Miješajte mikserom kremu iz hladnjaka da postane glatka i sjajna. Istucite preostalo slatko vrhnje i primiješajte kremi.

Naštrcajte između banana listove torte, poslažite i namažite kremom. Ukrasite čokoladnim strugotinama.

Primjedbe

Popularni postovi