Crna torta_ jednostavno ukusna je njeno drugo ime
Savršeno ukusna čokoladna torta, bez brašna, na bazi jaja oraha, maslaca i šećera.
Sastojci
9 jaja
15 dkg čokolade
15 dkg oraha
30 dkg šećera
1 maslac
3 - 4 žlice kakaa
250 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema
Žutanjke miksajte sa šećerom kako bi se zrna šećera što bolje otopila.
Mikserom izradite omekšani maslac.
Nježno otopite čokoladu i sameljite orahe.
Pomiješajte izrađeni maslac, žutanjke sa šećerom, rastopljenu čokoladu, kakao i mljevene orahe.
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i nježno ga dodajte u smjesu.
Smjesu podijelite u dva jednaka dijela. Prvi dio pecite u kalupu za tortu na 200 °C 15 - 20 minuta, ovisno o pećnici
Na sasvim ohlađeni biskvit dodati drugu polovicu smjese te stavite u hladnjak preko noći.
Izmiksajte slatko vrhnje s malo vanilin šećera i premažite tortu prije posluživanja.
Primjedbe
Objavi komentar