Kolač sa orasima
Ovaj kolač sadrži mnogo sastojaka no njihova kombinacija je u ovom slučaju kolač koji se jednostavno topi u ustima
Sastojci
9 jaja
250 g maslaca
1 žlica vinskog ili jabučnog octa
200 g sitno sjeckanih ili mljevenih oraha
12 žlica šećera
4 žlice šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
4 žlice gustina (škrobnog brašna)
400 ml mlijeka
Priprema
Dobro izmiksajte bjelanjke i dodajte u njih 9 žlica šećera i žlicu octa. Nakon što se šećer otopi u miksanju umiješajte rukom sjeckane orahe.
Ispecite biskvit u većoj posudi na masnom papiru za pečenje u pečnici prethodno zagrijanoj na 180 C i nakon što se ohladi narežite ga na tri jednaka dijela/trake. Umjesto jednog debljeg biskvita možete ispeći i dva tanja, te ih prerezati na polovice.
9 žumanjaka miksajte s 3 žlice šećera dok se potpuno ne zapjene. Mlijeko s čokoladom zakuhajte i dodajte u žumanjke. Cijelo vrijeme miksajući dodajte i 4 žlice gustina. Kremu stavite kuhati na štednjak i miješajte cijelo vrijeme dok se ne zgusne.
Maslac miksajte sa šećerom u prahu dok ne postane pjenast i dodajte mu ohlađenu kremu te sve dobro skupa smiksajte. Premažite svaku traku biskvita kremom te cijeli kolač izvana premažite preostalom kremom. Prije rezanja, kolač stavite u hladnjak da se krema potpuno stisne
Sastojci
9 jaja
250 g maslaca
1 žlica vinskog ili jabučnog octa
200 g sitno sjeckanih ili mljevenih oraha
12 žlica šećera
4 žlice šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
4 žlice gustina (škrobnog brašna)
400 ml mlijeka
Priprema
Dobro izmiksajte bjelanjke i dodajte u njih 9 žlica šećera i žlicu octa. Nakon što se šećer otopi u miksanju umiješajte rukom sjeckane orahe.
Ispecite biskvit u većoj posudi na masnom papiru za pečenje u pečnici prethodno zagrijanoj na 180 C i nakon što se ohladi narežite ga na tri jednaka dijela/trake. Umjesto jednog debljeg biskvita možete ispeći i dva tanja, te ih prerezati na polovice.
9 žumanjaka miksajte s 3 žlice šećera dok se potpuno ne zapjene. Mlijeko s čokoladom zakuhajte i dodajte u žumanjke. Cijelo vrijeme miksajući dodajte i 4 žlice gustina. Kremu stavite kuhati na štednjak i miješajte cijelo vrijeme dok se ne zgusne.
Maslac miksajte sa šećerom u prahu dok ne postane pjenast i dodajte mu ohlađenu kremu te sve dobro skupa smiksajte. Premažite svaku traku biskvita kremom te cijeli kolač izvana premažite preostalom kremom. Prije rezanja, kolač stavite u hladnjak da se krema potpuno stisne
Primjedbe
Objavi komentar