Mocart torta
Sastojci za koru:
8 jaja
8 kašika šećera
5 kašika brašna
100 g maslaca
100 g čokolade
Sastojci za fil:
500 ml pavlake
2. kesice kremfiksa
150 g čokolade
200 g mlevenih lešnika
200 g marcipana
50 g nepečenih i neslanih pistaća
Sastojci za glazuru:
100 g bele čokolade
100 g crne čokolade
malo ulja
Priprema
Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. U to dodajte prethodno umućen maslac sa otopljenom čokoladom i sve izmešajte najmanjom brzinom miksera. Na kraju dodajte brašno i sve polako promešajte žicom.
Pecite oko 20 minuta na oko 180 stepeni. Kada se ohladi, koru podelite na dva dela.
Umutite pavlaku sa kremfiksom, dodajte istopljenu čokoladu i lešnike.
Donju koru nafilujte trećinom fila, preko njega stavite razvučenu koru od marcipana koji ste pomešali sa pistaćima. Preko marcipana stavite drugu trećinu fila, pa drugu koru. Tortu premažite preostalim filom.
Tortu zaledite, pa je prelijte glazurom od čokolade ili je drugačije dekorišite.
Primjedbe
Objavi komentar