Odliican kremasti kolač





Sastojci:

Kora
1 list oblatna
4 jaja
180 g šećera
100 g oraha


Krema
200 g maslaca
1 žumanjak
150 g šećera u prahu
4 žlice jake kuhane kave


Glazura
200 g čokolade za kuhanje
4 žlice ulja



Priprema:

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.Bjelanjake istući u snijeg, a žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i na kraju lagano umiješati mljevene orahe i snijeg od bjelanjaka.

Pripremljenu smjesu izliti na oblatnu postavljenu na dno lima za pečenje i ispeći.
Peći na 180 °C nekih 25-30 minuta.

Pjenasto izraditi maslac sa šećerom, dodati žumanjak i kuhanu kavu.
Premazati ohlađeni biskvit.

Pazite da vam biskvit ne bude prepečen ili presuh, jer će se u tom slučaju krema odvajati od njega, kolač neće biti kompaktan.

Čokoladu za kuhanje otopiti na pari s četiri žlice ulja. Ohladiti i premazati kolač.

Primjedbe

Popularni postovi