Čokoladna krem torta




Ovo je torta čije parče više su tražili oni koji inače ne vole slatkiše. Isprobajte ovaj recept oduševiće vas...


Priprema


1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Podmazati okrugli pleh (prečnika 24 cm). Krupno izrendati čokoladu. Kremasto umutiti maslac, odnosno margarin, i šećer, tako da se šeer rastopi.

Pročitajte još:

2. U dobijenu masu umešati jedno po jedno jaje. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, pa dodati jajima. Umešati struganu čokoladu i kakao, pa zamesiti testo. Testo sipati u kalup, a zatim ga peći na srednjoj rešeci u rerni oko 40 minuta.

3. Izvaditi testo iz rerne, ostaviti da se ohladi, a zatim ga izvaditi iz kalupa i vodoravno prepoloviti. Donju polovinu staviti na tanjir za tortu.

4. Za krem izlomiti čokoladu. U šerpici zagrejati kajmak uz stalno mešanje. Dodati čokoladu i kakao krem, pa ostaviti da se otopi. Skinuti sa šporeta, pa ohladiti u hladnoj vodi uz stalno mešanje.

5. Polovinom krema premazati donju koru, pa prekriti gornjom korom. Tortu premazati preostalim kremom


Sastojci

Za testo:

125 g čokolade za kuvanje
175 g maslaca ili margarina
175 g šećera
4 jajeta
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
kašika kakaa u prahu

Za krem:

150 g mlečne čokolade
150 g kakao krema
400 g neslanog kajmaka

Primjedbe

Popularni postovi