Čokoladne lješnjak kocke
S A S T O J C I
Biskvit:
3 jaja
150 g šećera
50 ml ulja
100 ml mlijeka
100 g čokolade
70 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g mljevenih lješnjaka
Krema:
400 ml mlijeka
1 puding od čokolade
60 g šećera
100 g čokolade
50 ml jake crne kafe
250 g maslaca
Glazura:
20 g maslaca
100 g čokolade
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kaFu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.
Za glazuru, maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
Primjedbe
Objavi komentar