Čokoladne lješnjak kocke



S A S T O J C I

Biskvit:
 3 jaja
 150 g šećera
 50 ml ulja
 100 ml mlijeka
 100 g čokolade
 70 g brašna
 1 prašak za pecivo
 100 g mljevenih lješnjaka


Krema:
 400 ml mlijeka
 1 puding od čokolade
 60 g šećera
 100 g čokolade
 50 ml jake crne kafe
 250 g maslaca

Glazura:
 20 g maslaca
 100 g čokolade



P R I P R E M A  


Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.

Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute. 

U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kaFu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.

Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.

Za glazuru, maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.

Izvor: Mojakuhinja.net

Primjedbe

Popularni postovi