Čolo Kokos torta
Ah te poslastice, ko bi im odolio.....Kao što vidite nisam ni ja a nadam se da nećete ni vi....
Ispeći jednu koricu. Umutiti 2 belanceta sa 4 kašike šećera, dodati žumance, 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka, 1 kašiku brašna, 1 kašiku gustina, 1 kašiku kakaoa i 1/2 kašičice praška za pecivo. Masu staviti u kalup prečnika 23-24 cm, prethodno obložen papirom i peći na 170 stepeni 15 minuta. Ispeći još ovakve 2 korice i ostaviti da se hlade.
Napraviti ganache kremu za premazivanje korica. U posudu staviti 200 ml slatke pavlake i 150 gr čokolade na kockice i kuvati na vatri dok se čokolada ne istopi ( masa ne sme da provri). Prohladiti, premazati sve 3 korice i ostaviti da se ganache krema ohladi. Napraviti fil.
U posudu staviti 8 dcl mleka, 8 kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera, kuvati na vatri. Umutiti skupa 1 puding od vanile, 5 kašika gustina i 2 dcl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr kokosa, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 300 ml slatke pavlake. Hladan fil sa mlekom i kokosom prvo umutiti mikserom pa dodavati kašiku po kašiku umućene slatke pavlake muteći mikserom
.
Filovati tortu. Koricu sa ganache kremom premazati filom, pa druga korica, fil, treća korica, premazati filom po vrhu i okolo torte. Tortu posuti kokosom i ukrasiti istopljenom čokoladom.
Za korice:
6 jaja
12 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mleka
3 kašike brašna
3 kašike gustina
3 kašike kakaoa
1,5 kašičica praška za pecivo
Za ganache kremu:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade
Za fil:
1 l mleka
8 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
1 puding od vanile
5 kašika gustina
100 g kokosa
300 ml slatke pavlake
Za posipanje torte:
kokos
Ispeći jednu koricu. Umutiti 2 belanceta sa 4 kašike šećera, dodati žumance, 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka, 1 kašiku brašna, 1 kašiku gustina, 1 kašiku kakaoa i 1/2 kašičice praška za pecivo. Masu staviti u kalup prečnika 23-24 cm, prethodno obložen papirom i peći na 170 stepeni 15 minuta. Ispeći još ovakve 2 korice i ostaviti da se hlade.
Napraviti ganache kremu za premazivanje korica. U posudu staviti 200 ml slatke pavlake i 150 gr čokolade na kockice i kuvati na vatri dok se čokolada ne istopi ( masa ne sme da provri). Prohladiti, premazati sve 3 korice i ostaviti da se ganache krema ohladi. Napraviti fil.
U posudu staviti 8 dcl mleka, 8 kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera, kuvati na vatri. Umutiti skupa 1 puding od vanile, 5 kašika gustina i 2 dcl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr kokosa, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 300 ml slatke pavlake. Hladan fil sa mlekom i kokosom prvo umutiti mikserom pa dodavati kašiku po kašiku umućene slatke pavlake muteći mikserom
.
Filovati tortu. Koricu sa ganache kremom premazati filom, pa druga korica, fil, treća korica, premazati filom po vrhu i okolo torte. Tortu posuti kokosom i ukrasiti istopljenom čokoladom.
6 jaja
12 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mleka
3 kašike brašna
3 kašike gustina
3 kašike kakaoa
1,5 kašičica praška za pecivo
Za ganache kremu:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade
Za fil:
1 l mleka
8 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
1 puding od vanile
5 kašika gustina
100 g kokosa
300 ml slatke pavlake
Za posipanje torte:
kokos
Primjedbe
Objavi komentar