Od ove potpuno prirodne maske vaša kosa će rasti kao luda…Ovo svi imate u svojim domovima…



Prehrana je veoma važna za naš kompletan organizam pa tako i za zdravlje naše kose te je posebno bitno da u svoj organizam unosite mnogo proteina koji su od nevjerovatnog značaja za njegu vlasišta. Unosite redovno u svoj organizam velike količine proteina. Osobe koje su izložene velikoj količini stresa te oni koji pate od anoreksije ili anksioznosti obično imaju problema sa opdanjem i lomljenjem kose. Proteini koje biste trebali svakodnevno unositi u svoj organizam su jaja, grah i orasi te meso poput piletine i puretine te riba.

Ovo su zapravo namirnice koje podstiču proizvodnju keratina koji je od velikog značaja za rast kose. Masti koje se nalaze u proteinima su potrebne za zdravlje cjelokupnog organizma pa tako i za zdravlje naše kose. Posebno lijek izgled našoj kosi daju omega 3-masne kiseline te kosa brže raste i izgleda zdravo, sjajno i glatko.

Masne kiseline kao što su zasićene i trans-masne kiseline te hidrogenizirane masti se posebno trebaju izbjegavati, te unosite esencijalne masne kiseline i vitamine svih oblika te će vaša kosa biti zapravo savršena.

Iako mnogi misle da kosi nisu potrebni nikakvi vitamini i minerali gadno se varate posebno su Vam potrebni minerali poput cinka i željez , jer je željezo odgovorno za cjelokupnu isporuku kisika u svim našim ćelijama od nožnih prstiju pa sve do folikula dlake.


Cink je veoma bitan posebno jer pomaže  u regeneraciji kompletnog tkiva vodeći računa o tome da sve žlijezde funkcionišu normalno posebno žlijezde koje se nalaze oko folikula dlake. Količinu cinka koja je potrebna vašem organizmu možete unijeti tako što redovno konzumirate pšenične klice, bundevu koja je pržena, čokoladu sa velikim postotkom kakaoa.

Za rast naše kose veliki značaj ima vitamin C učiniti će mnogo štete vašoj kosi te će dovesti da ona izgleda suho i beživotno. Naš organizam koristi vitamin C kako bi izvršili produkciju kolagena koji je izuzetno bitan za zdravlje naše kose, te pored toga on efikasno pomaže u apsorpciji željeza iz kompletnog organizma.

Namirnica koja se smatra idealnom za rast i njegu koste jeste zapravo domaći crveni luk. Crveni luk u svom sastavu sadrži veliku količinu sumpora koji ima sposobnost da pomaže u ponovnom rastu i obnavljaju kompletne kose te pored toga djeluje antibakterijski te tako sprečava nastanak peruti.

Ukoliko želite da Vaša kosa bude zapravo lijepa, zdrava u potpunosti te sjajna i idealna koristite masku od luka najmanje mjesec dana a rezultati će biti nevjerovatno efikasni.


Sve što trebate uraditi jeste da iscijedite sok iz luka te da ga naneste na svoju kosu te laganim kružnim pokretima umasirajte u svoje tjeme te kosu umotajte u peškir i držite oko 20 minuta. Nakon toga temeljito operite svoju kosu dva puta šamponom kako bi u potpunosti uklonili neugodni miris sa kose. U ovu masku pored luka možete dodati maslinovo ulje koje će učiniti da vaša kosa dobije nevjerovatan sjaj za samo nekoliko tretmana.

Primjedbe

Popularni postovi