Orah torta

Torta od oraha i čokolade je obavezna  poslastica na svakom važnom dogadjaju i proslavi. Uvijek se tržio komad više, jer je to mekana, sočna i mirisna poslstica, kojoj je teško odoljeti.


Priprema

Kore:
1. Umutiti jaja sa šećerom, pa zatim dodati mleko i brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i kakaom.
2. Dobijenu smesu uliti u podmazan okrugli kalup i peći na 200°C dok ne porumeni. Pečenu koru preseći da se dobiju 4 kore.

Fil:
1. Udublju šerpu sipati mleko i šećer, pa kada provri, dodati čokoladu i margarin, te mešati dok
se ne rastopi. Skloniti s ringle i dodati mlevene orahe.

Finalni postupak:
1. Na dno kalupa staviti providnu foliju, pa sipati jednu kutlaču fila. Staviti koru, preliti s nekoliko kutlača fila, pa postupak ponavljati dok se ne potroši materijal. Poslednju koru ne prelivati.

2. Ostaviti tortu da prenoći u frižideru. Ohlađenu tortu izvrnuti na tacnu i dekorisati po želji.



Sastojci za kore:

4 jajeta
24 kašike šećera
24 kašike brašna
26 kašika mleka
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo

Za fil:

1 l mleka
10 kašika šećera
200 g čokolade
200 g mlevenih oraha
125 g margarina

Primjedbe

Popularni postovi