Pijana torta

Izuzetno sočna i ukusna tortica sa dodatkom ruma.



SASTOJCI ZA PIJANU TORTU:

250 g mlevenih oraha,
200 g šećera,
200 g brašna,
300 ml crnog vina,
1 kesica praška za pecivo,
1 kesica vanil šećera,
1/2 kašičice sode bikarbone,
1 kašičica cimeta,
1 kašičica mlevenog karanfilića.


Fil:
6 kašika džema od kajsija

Glazura:
150 g posne čokolade,
1 kašika margarina,
1 kašika ruma.



PIJANA TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

Izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke.
Na kraju dodati crno vino i dobro sjediniti smesu.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.

Pečenu, ohlađenu koru preseći da se dobiju dve kore.
Džem od kajsija ugrejati pa filovati kore.

Premazati tortu glazurom koja se pravi od margarina, čokolade istopljenih na pari uz dodatak ruma ili nekog likera.

Primjedbe

Popularni postovi