PJENASTA TORTA OD MAKA




Sastojci
6 jaja
180gr šećera
180gr putera
280gr mlev.maka
2.štangle strugane čokolade
1.mala kaf.šoljica ruma

Glazura
100gr čokolade
1.kaf.kaš. šećera u prahu
3 kašike ulja
pekmez od kajsije za premaz



Priprema
1.
Dobro umutite žumanca sa šećerom i omekšalim puterom,pa dodajte mak,struganu čokoladu i rum.

2.
Umutite čvrst sneg od belanaca pa umešajte u fil.



3.
Napomena mladim domaćicama: nikad ne sipajte šne odjednom i ne mutite. Dodajte postepeno i polako kašikom "prevrćite" da masa ostane vazdušasta.

4.
Uspite masu u kalup (26) obložen peki papirom i pecite na 180 C.

5.
Pečenu tortu premažite pekmezom od kajsija pa vratite u isključenu rernu minut da se prosuši.

6.
Premažite glazurom.

Posluživanje
Ljubitelje maka ova torta će sasvim sigurno oduševiti.

Primjedbe

Popularni postovi