Italijanska torta

Raskošna čokoladna torta tipična talijanska poslastica za čiju pripremu ne morate biti vrhunski kulinarski majstor. Dovoljno je da pratite nekoliko jednostavnih uputa nakon čega će se na vašem stolu naći ukusna čokoladna delicija...


Za koru:
1 list oblande
8 belanaca
15 kašika seckanih oraha
10 kašika mlevenih oraha
5 kašika mlevenog keksa
100 g suvog grožđa
10 kašika šećera
prašak za pecivo

Za fill
8 žumanaca
250 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
2 šlaga


Priprema


1
Polupamo jaja i odvojimo žumanca od belanaca. Izmutimo belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodamo mevene orahe, keks, prašak za pecivo, seckane orahe i suvo grožđe. U pleh stavimo oblandu i nanaesemo sadržaj. Pečemo 35 minuta na 150 C.

2
Mikserom izmutimo žumanca i šećer pa stavimo da se kuva na pari. Dodamo čokoladu. Kada krema dobije potrebnu gustinu skinemo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. U ohlađen krem dodamo margarin i izmutimo.

3
Koru secemo na tri jednaka dela, na prvi nanesemo fil i stavimo drugi deo kore ponovimo postupak i celu tortu prefilujemo. Umućenim šlagom i premažemo tortu.



Primjedbe

Popularni postovi