Orah torta

Orah torta je bogata, rskošna i svršena za svaku priliku. Za ovaj stari klasik mnogi kažu da je kraljica torti.......




Sastojci:

Za kore:
4 jajeta
24 kašike šećera
24 kašike brašna
26 kašika mleka
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo

Za fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
200 g čokolade
200 g mlevenih oraha
125 g margarina



Priprema:

Kore:
1. Umutiti jaja sa šećerom, pa zatim dodati mleko i brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i kakaom.
2. Dobijenu smesu uliti u podmazan okrugli kalup i peći na 200°C dok ne porumeni. Pečenu koru preseći da se dobiju 4 kore.

Fil:
1. Udublju šerpu sipati mleko i šećer, pa kada provri, dodati čokoladu i margarin, te mešati dok
se ne rastopi. Skloniti s ringle i dodati mlevene orahe.

Finalni postupak:
1. Na dno kalupa staviti providnu foliju, pa sipati jednu kutlaču fila. Staviti koru, preliti s nekoliko kutlača fila, pa postupak ponavljati dok se ne potroši materijal. Poslednju koru ne prelivati.
2. Ostaviti tortu da prenoći u frižideru. Ohlađenu tortu izvrnuti na tacnu i dekorisati po želji.

Primjedbe

Popularni postovi