Torta EVROPA

Slatka, slatka...preslatka! Raj za prave sladokusce...


Priprema
1.
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. U to ručno umešati mlevene orahe i brašno. Peći na 200 C. Dobijenu koru iseći na 3 dela. Ja pečem u velikom plehu tako da koru presečem podužno i dobijem 3 kore! Pleh obložiti masnim papirom!
2.

Kristal šećer propržiti u šerpici na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje tako da se skroz istopi. U istopljen šećer dodati maslac isečen na kockice. Mešati sve dok se maslac ne otopi. Vrelom masom namazati sve 3 kore i ostaviti da se hladi. Karamel brzo steže.










3.
Penasto umutiti maslac pa u njega dodati otopljenu čokoladu. Sve izmešati i premazati sve 3 kore (preko već ohlađenog stegnutog karamela). Ostaviti da se ohladi.




4.
Umutiti žumanca sa šećerom. Kuvati masu na pari dok se šećer ne otopi (otprilike 15-ak minuta). Ostaviti da se ohladi. Posebno izraditi margarin pa u njega dodati ohlađenu masu. Filovati 2 kore, ali voditi računa da ostane žutog fila i za filovanje cele torte!


5.
NAPOMENA:
Nakon završenog nanošenja žutog fila na drugu koru, treća kora se stavlja tako da nafilovana strana naleže na žuti fil, a odozgo ostaje testo!
Tortu ukrasiti po želji.






Sastojci

KORA:
12 kom belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna

                                                                                                                          FIL I:
   
                                      250 gr kristal šećera
                                          100 gr maslaca

                                       FIL II:
                                       125 gr maslaca
                                       200 gr čokolade za                                                 kuvanje




FIL III:
12 kom žumanaca
12 kašika šećera
250 gr margarina

Primjedbe

Popularni postovi