Tres leches krem sa nutelom

Volim deserte koji se ne peku, naročito u ovim vrelim danima. Ako sti i vi tekvi onda vam preporučujem da isprobate ovu poslasticu. Lijepa, mirisna i preukusna.....


Sastojci

750 ml. mlečne slatke pavlake
250 ml. punomasnog mleka
1 konzervica od 397 g. gustog slatkog kondenzovanog mleka
30 g. želatina u prahu
120 ml. vode

3 kašike nutele
2 vanilin šećera
malo žute prehrambene boje, ja sam stavila malo kurkuma začina



Priprema

Želatin staviti u 120 ml. hladne vode da nabubri, ostaviti desetak minuta pa potom staviti u mikrotalasnu na 15 sekundi da se zagreje i postane tečnost. 


Slatku pavlaku, mleko, kondenzovano mleko i vanilin šećer zagrejati na umerenoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine. Potrebno je da smesa bude dobro zagrejana ali ne da da ključa. Skloniti sa vatre i dodati želatin i izmešati dobro da se potpuno i ravnomerno sjedini sa smesom. 

Tečnost podeliti na tri dela i u jedan deo dok je još vreo dodati 3 kašike nutele i mešati dok se nutela potpuno ne istopi. U drugi deo dodati na vrh noža žute prehrambene boje, treći deo ostaje beo.

Sada svaku tečnost ponovo podeliti u dve posudice, činijice, i ostaviti na sobnoj teperaturi da se ohlade. 

Kalup zaliti vodom, sipati polovinu belog dela, ostaviti deset, petnaest minuta u zamrzivač i kada vidite da je krem postao čvrt i sa blagom koricom, proverite blagim pritiskom prsta, lagano kašikom sipajte ravnomerno žutu smesu. Vratiti ponovo u zamrzivač i nastaviti postupak dok se svi delovi smese na rasporede u kalup. Svaki put će biti potrebno manje vremena da krem stoji u zamrzivaču jer želatin lagano počinje da deluje sve više. 
Ostaviti u frižider, ne u zamrzivač, nekoliko sati, najbolje preko noći.

Da bi izvadili krem iz kalupa, ako nije silikonski, lagano prstima odvojiti krem od svih rubova kalupa, spolnjih i unutrašnjih, pa kalup držati minut, dva u vreloj vodi, okrenuti ga i krem će lako izaći.

Primjedbe

Popularni postovi