Troslojno zadovoljstvo


ZANOSNA KREMASTA POSLASTICA


Sastojci

TIJESTO
200 gr čokolade za kuhanje
80 gr putera
¼ šolje šećera
4 jaja
1 kašičica kafe

TAMNA KREMA
200 gr čokolade za kuhanje
400 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika šećera u prahu
2 kašike kakaa
50 ml vode

SVIJETLA KREMA
400 ml vrhnja za kuhanje
180 gr bijele čokolade
1 kašičica želatine
1 kašika vode



Način pripreme


Bjelanca odvojite od žumanaca i umutite u čvrst snijeg sa šećerom.

Puter otopite sa čokoladom pa dodajte žumanca.

Umiješajte pažljivo bjelanca i prespite u kalup za torte.

Pecite u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 20 minuta.

Kakao pomiješajte sa vodom pa dodajte otopljenu čokoladu.

Dodajte vrhnje za kuhanje umućeno sa šećerom.

Prelijte preko ohlađenog tijesta i ostavite u frižideru sat vremena.

Želatinu u prahu otopite u vodi.

Čokoladu otopite sa vrhnjem pa dodajte želatinu.

Prelijte preko tamne kreme i ostavite u frižideru da se stisne.

Primjedbe

Popularni postovi