Domaća slatka pogača






Potrebno:

500 g tankih kora,
5 jaja,
3 čaše šećera (čaša od 2 dl),
1/2 l jogurta,
1 čaša ulja,
1,5 čaša griza,
1 prašak za pecivo,
mleveni orasi za posipanje - po želji može to biti i melveni lešnici, bademi, mak ili neko voće kao što su npr. višnje.
Ako volite suvo groždje slobodno ga dodajte ovom receptu.

Priprema


Penasto umutite šećer sa jajima, uz stalno mešanje mikserom dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Sve dobro umutite. Ovom smesom premazujete kore na sledeći način:

Jedna rolada se pravi od tri kore. Premažete smesom prvu koru, pospete je mlevenim orasima (ili šta ste već odabrali za posipanje), preko stavite drugu koru, ponovite isto i na kraju stavite treću koru koju takođe premažete smesom i pospete orasima.Uvijete u rolat i stavite u nauljenu tepsiju.

Ponovite ceo postupak dok ne potrošite sve kore. Za kraj treba da vam ostane fila kojim ćete preliti sve rolate u tepsiji.

Tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 180-200°C i pecite oko pola sata ili dok ova slatka pogača ne dobije zlatno žutu boju.

Primjedbe

Popularni postovi