SAVIJAČA SA ŠAMPINJONIMA

Neobićna i ukusna ....


Sastojci:
15 dag tankog tijesta za savijače
4 dag suhe slanine
4 dag margarina
35 dag šampinjona
2 šnite bijelog kruha
malo papra
1 češanj češnjaka
1 kom jaje
2 dcl kiselog vrhnja
1 žlica estragon senfa
1 razom puna žlica Vegete
malo mlijeka



Priprema
1.
Šampinjone očistite, operite i narežite na listiće.
2.
Šnitama kruha odrežite koricu, pa ih narežite na kocke.
3.
Slaninu sitno nasjeckajte i propržite na 2 dag margarina.
4.
Dodajte pripremljene šampinjone i Vegetu, pa pirjajte dok sva tekućina ne ispari.
5.
U međuvremenu izmiješajte jaja, 2 žlice vrhnja, senf i papar. Pirjane šampinjone malo ohladite, dodajte pripremljenu mješavinu (jaje, vrhnje, senf i papar), kockice kruha i zgnječeni češnjak, pa sve dobro izmiješajte.
6.
List tijesta poprskajte rastopljenim margarinom, premažite trećinom nadjeva i savijte u usku savijaču. Na isti način pripremite još dvije savijače. ( za ovu savijaču ja najčešće kupujem domaće gotove listove koji su malo deblji nego oni iz dućana )

7.
Tako pripremljene savijače stavite u namašćenu tepsiju, premažite ih preostalim vrhnjem u koje ste umiješali malo mlijeka.
8.
Pecite na temperaturi 200°C oko 25 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi