ĐULBASTIJE SA RENDANIM KROMPIROM

Ako ih jednom napravite više nikada nećete praviti faširane šnicle po klasičnom receptu.
Em što su sočne i ukusne ove đulbastije su i ekonomične.




POTREBNO

600g mlevenog mesa (po želji svinjsko, juneće...)
120g mlevene slanine (električna seckalica)
500g krupno rendanog krompira
1 celo jaje
1 veća glavica crnog luka, sitno seckana

KAO BEŠAMEL
500ml mleka
1 ravna kašičica soli
40g putera
100g rendanog kačkavalja (50 za bešamel, 50 za posipanje)
svež peršun, seckan
rendani muskatni oraščić
2  pune kašike brašna




PRIPREMA


Rukama izradite sve sastojke za đulbastije. U masu se ne dodaje so pošto je slanina sasvim dovoljna. Krompir ne cedite od viška tečnosti. Formirajte 6 đulbastija i pržite ih na ulju samo da uhvate koricu, znači samo ih jednom okrenite. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu da su jedna do druge.





U mleko dodajte  puter, so, muskatni oraščić i peršunov list. Kad provri polako ulivajte uz stalno mešanje brašno koje ste razmutili sa malo hladne vode u gustu pastu bez grudvica. U gušći sos koji ste sklonili sa vatre umešajte pola rendanog kačkavalja i prelijte preko đulbastija u plehu. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom.

Pecite na 220 stepeni oko 45 minuta. Skinite foliju i pospite preko preostali kačkavalj. Vratite u rernu da kačkavalj porumeni.

Primjedbe

Popularni postovi