Ferrero kids
BRZA TORTA BEZ PEČENJA
Sastojci za hrskavu podlogu
400g usitnjenih napolitanki sa lešnikom
5 velikih kašika nutele ili crnog eurokrema
200g čokolade sa lešnicima (seckanim)
50g čokolade za kuvanje
200g mlečnog namaza (vajkrem, dukatela, mascarpone ili slično)
3 kremfiksa ili slagfixsa – učvršćivača za šlag (Dr.Oetker ili Podravka)
500ml slatke pavlake za šlag
1 vanil šećer
Priprema
Napolitanke dobro usitniti ili samleti, dodati nutelu i dobro rukama ili kašikom povezati smesu. Kalup prečnika oko 24°C podmazati sa malo ulja, rasporediti smesu, oblikovati po želji (krug, srce, četvrtasti oblik isl.) i lagano utisnuti. Ako ovo radite rukama, navlažite ih po potrebi a možete poravnjati i kašikom kojom ste mešali smesu. Podlogu stavite u frižider.
Dok se podloga hladi, pripremite krem. Izlomite obe čokolade na parčiće i stavite u šerpicu i prelijte sa 100ml slatke pavlake. Otopite čokoladu na pari ili vrlo laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi. Možete koristiti i običnu mlečnu čokoladu pa dodati oko 50 – 80g sitno seckanih ili mlevenih lešnika.
Ostatak pavlake, mlečni namaz, vanilin šećer i kremfiks umutite u čvrst krem. Dodajte mu mlaku čokoladnu smesu i sve još malo izmutite mikserom, i to kratko tek da se mase sjedine.



Primjedbe
Objavi komentar