MOSKOVSKE ŠNITE



Za jednu koru:
5 bjelanjaka,
7 zlica secera,
8 zlica mljevenih oraha, zlica brasna.

Nadjev:
15 zutanjaka,
15 zlica secera,
2 salice mlijeka,
250 g margarina,
2 zlice secera u prahu,
2,5 dl slatkog vrhnja,
300 g ociscenih visanja,
300 g ananasa iz kompota,
150 g Ijesnjaka.

Za ukrasavanje: 2,5 dl slatkog vrhnja.


Priprema:

Odvojeno se peku 3 kore. Istuci bjelanjke sa secerom, dodati mljevene orahe i brasno. Promijesati smjesu i peci u podmazanom i brasnom posutom plehu na 180° dok se tijesto ne pocne odvajati od rubova pleha.

Zutanjke istuci sa secerom, dodati mlijeko i kuhati na pari dok se ne zgusne. Ohladenoj masi dodati margarin istucen sa secerom u prahu. Na kraju dodati 1 tuceno slatko vrhnje i sve podijeliti na 3 dijela.

Kolac se nadijeva na sljedeci nacin:
1. kora - nadjev, ociscene visnje, przeni mljeveni Ijesnjaci
2. kora - nadjev, ananas, przeni mljeveni Ijesnjaci
3. kora - nadjev, izmjesani ananas i visnje, przeni mljeveni Ijesnjaci

Premazati kolac tucenim slatkim vrhnjem i ukrasiti po zelji.

Primjedbe

Popularni postovi